Klassieker - Op de loop in Ieper

Een loopje nemen met toeristen: dat is nu net wat de gids niet moet proberen tijdens zijn gidsbeurt. Toch? Tenzij die gids de uitdrukking letterlijk neemt, misschien. Als u in korte tijd Ieper wilt ontdekken, is dit de manier, al lopend.

Bij Op de loop in Ieper komt de hele geschiedenis van Ieper aan bod. We lopen in groepjes van maximum 15 personen. De start is op de Grote Markt en via een drietal brandstraatjes komen we al vlug op de vestingen. Vandaar lopen we naar de Verdronken Weide, om via het Vredesbos naar Zillebeke Vijver te lopen. Via een stukje van de Uterste Veste komen we in het Hoornwerkpark, vanwaar het richting Wieltjesgracht gaat. Uiteindelijk eindigen we via het Astridpark terug op de Grote Markt. Tijdens het lopen wordt er gewezen op interessante plekjes en maken we tijd om foto's te nemen.

De tour is 7,3 kilometer lang. Er wordt gelopen aan een laag tempo van 7 à 10 kilometer per uur. Om de 700 meter wordt er gestopt om een verhaal, anekdote of een interessant wist-u-datje te vertellen. Bijvoorbeeld: weten jullie vanwaar de naam Wieltjesgracht komt?

Bent u geïnteresseerd om op deze manier een stukje Ieperse geschiedenis en die vele mooie plekjes te ontdekken? Loop dan met ons mee!

Praktisch

  • start: aan de Ieperse toeristische dienst
  • afstand: 7,3 kilometer
  • duur: 2 uur
  • prijs: 70 euro voor de gids
  • reservaties: Toerisme Ieper (057 23 92 20 - toerismebalie@ieper.be)
  • tip: breng uw eigen (fluo) hesje mee!
Type rondleiding: 
Te voet