Vrijdag 22 maart 2019 - Voordracht Freddy Vandecappelle: Pieter Bruegel de Oude

2019 is een Bruegeljaar, want 450 jaar geleden overleed de grote kunstenaar. De schilderijen van Pieter Bruegel de Oude behoren tot ons collectief geheugen. Als geen ander kon hij het plattelandsleven van zijn tijd weergeven.

Vraag je je wel eens af wat de beeldentaal van Bruegel juist betekent, welke boodschap hij voor ons achterliet? Ben je geboeid door zijn werk, wou je al altijd nog iets meer weten over Pieter Bruegel? Kom dan naar de voordracht van Freddy Vandecappelle. Vandecappelle is oud-docent kunstgeschiedenis aan de Ieperse kunstacademie, docent in de opleiding gidsen en reisleiders van Syntra West en gastdocent bij onder andere VormingPlus en culturele centra overal in Vlaanderen. Hij is gefascineerd door kunst, een microbe die hem nooit loslaat. Op een zeer duidelijke en bevlogen manier weet hij zijn publiek te boeien en met veel nieuwe inzichten huiswaarts te laten keren.

Iedereen van harte welkom!

Praktisch: de voordracht gaat door in vergaderlokaal 3 van cultuurcentrum Het Perron (Fochlaan 1) en begint om 20 uur. De toegang is gratis.