Vrijdag 10 maart 2023 - Literaire avond met Ivan Vanherpe

“Modder, ratten, vlooien en de geur van lijken: dát is oorlog.” Ivan Vanherpe bundelt WOI-getuigenissen uit Ieper en komt er uitgebreid over vertellen. Een avond in samenwerking met Davidsfonds Ieper.

Amateurhistoricus Ivan Vanherpe (66) schreef de tiendelige reeks Kronieken van de Westhoek. Nu is hij al even bezig met De grote kroniek van Ieper, waarin hij elk oorlogsjaar de revue laat passeren. Na de eerder verschenen delen over 1914 en 1915, komt in februari 2023 een derde deel uit, dat 1916 en 1917 behandelt.

Een avond lang neemt Ivan Vanherpe je op sleeptouw doorheen het oorlogsverleden van zijn geliefde stad Ieper. Hij gaat in gesprek met Karl Mortier, die onder meer wil ontdekken wat deze schrijvende Ieperling bezielt om elke dag opnieuw te grasduinen in het verleden, waarom hij ondertussen meer dan tien boeken heeft gewijd aan zijn historische passie en wat hij nog meer in petto heeft. Tekstfragmenten uit Vanherpes nieuwste publicatie worden voorgelezen door leerlingen van dé Academie. En ook voor het muzikaal intermezzo kunnen we rekenen op hun talent.

Praktisch

  • datum: vrijdag 10 maart 2023, van 20 tot 21.30 uur
  • locatie: schoolzaal Lyceum Ieper, Maloulaan 2
  • deelname: 5 euro voor leden van de gidsenkring en het Davidsfonds; 5 euro voor leerkrachten en leerlingen van dé Academie; 8 euro voor niet-leden
  • inschrijven: bit.ly/IvanVanherpe